JEG FRYKTER FRAMTIDEN

Jeg føler meg heldig som er født i Norge. Ett rikt land med muligheter for enhver. Ett land mange andre land bare drømmer om.
Jeg får stadig meldinger fra mine internasjonale følgere på sosiale medier om hvor heldig jeg er som bor i Norge, og at deres store drøm er å komme til Norge for å dra på tur her, se den fantastiske naturen i Norge som vi så stolt deler på sosiale medier.
Hashtagger og brukere som #mittnorge og #norgepåsittbeste #visitnorway. Under flere av disse hashtaggene florerer det av bilder av norsk natur. Sjekk selv. En natur mange bare kan drømme om.

Man skulle trodd at vi nordmenn kunne se oss selv utenfra såpass godt at vi skjønte at dette er noe unikt. Denne naturen kan vi ikke miste. Vi er ett lite land, og med all den globaliseringen som foregår nå, så har vi ingen natur å miste. Denne naturen må vi utnytte. Og jeg tror det er her politikere og mennesker med makt, har misforstått. Å utnytte norsk natur ser i hvert fall jeg på som verdifullt. Å utnytte norsk natur for meg er å få med flere mennesker ut i naturen for å oppleve på kropp og sinn hvor helsemessig viktig det er å være ute i naturen. Å utnytte norsk natur for meg handler om å lete etter skjulte perler i Norge som kun tussefantene i skogen har sett før meg. Å utnytte norsk natur for meg er å kunne fiske min egen ørret eller laks, uten innblanding fra opprettsnæringen eller lakselusa. Å utnytte norsk natur er å sitte på vidda, lytte til heiloen i sin flotteste vårdrakt klar for å finne seg en make. Å utnytte norsk natur er å se fossene glitre, myrull svaie i vinden og plukke multer søte som mormoren min.

Foto: Augustus Moltubakk


Foto: Augustus Moltubakk

Kanskje har ikke de menneskene som sitter med makten, vært ute i norsk natur før? Kjent på stoltheten jeg kjenner på når jeg ferdes i Norges ville utmark? Kanskje har de aldri kjent på hvordan uberørt villmark gjør at hjertet bruser? Kanskje har de aldri nådd en fjelltopp med en utsikt som gir deg tårer i øynene og klump i halsen? Kanskje har de aldri kjent på sulten du går med på tur, fordi du kun har tatt med deg potetmos og håper på at du får fisk, eller kjent på gleden av at tidenes ørret hugger på kroken?
Kanskje har de aldri kjent på stillheten og roen som bare naturen kan fylle oss med? Kanskje har de aldri kjent på følelsen av å være liten og maktesløs, i en verden som er så stor, og i en natur du ikke kan kontrollere?

Det er nå vedtatt at det skal bygges landbasert vindkraft i store deler av Trøndelag. Ca en fjerdedel av alle vindkraftanleggene det allerede er gitt tillatelse til i Norge, ligger i Trøndelag. Utbyggingen gjelder også flere steder i landet, og store verdifulle utmarksområder vil rammes. Naturen og dyrene som ferdes i den sterkt truet av denne utbyggingen. Noen områder i Trøndelag er allerede i ferd med å gå tapt. Det kommer blant annet 18 vindmølleparker i Trøndelag. Grunnen til at det planlegges og allerede utføres slik utbygging av vindturbiner, er at politikerne satser på et “grønt skifte”, og det er jo bra. Men når dette går på bekostning av norsk natur som allerede er sterkt truet fra alle kanter, kan ikke dette anses som særlig politisk grønt.
Norsk natur ofres for at storbyene skal bli “grønnere” og mer klimavennlige. I Trøndelag er det Stadtwerke München i samarbeid med TrønderEnergi som vil industrialisere store deler av Trøndelags natur for å mate München med grønn energi.
Slik jeg ser det, så går ikke klimavennlig hånd i hanske med å rasere norsk natur.

Vindturbinene som skal plasseres ut i naturen er opp til 250 m høye. Frihetsgudinnen i New York er 93 m høy. Altså blir disse vindturbinene over dobbelt så høye. Tenk deg det!

1 vindmølle krever:
– Det må i snitt etableres 800 meter vei
– Store områder må sprenges fordi stigningen på veiene må være lav
– Det blir opprettet en gruset oppstillingsplass på størrelse med en halv fotballbane

Ifølge Turistforeningen har andelen villmarkspreget natur i Norge gått fra 50% til under 12% i løpet av de siste hundre årene. Hvis våre kommende generasjoner skal kunne ha gleden av norsk natur på samme måte som det vi har, så er vi nødt til si klart, konsekvent og tydelig NEI til denne utbyggingen. Ikke bare truer den norsk natur, den truer også alle de fantastiske og unike dyreartene som har disse områdene som habitat. Er det verdt det?

Vi ønsker at energi skal være bærekraftig. I teorien er vindkraft en bærekraftig ressurs. Men når man tar ned store naturområder og verdifull natur for å gjøre Norge og München mer klimavennlig, er ikke dette bærekraftig. Ikke i nåtid og ikke på sikt. Denne utbyggingen og industrialiseringen vil prege manns minne i noen uker, kanskje måneder, til og med år for dem som virkelig brenner for friluftslivet, men konsekvensene for selve utbyggingen i naturen vil være permanente. Ikke bare for oss som lever nå. Ikke bare for dyrene som lever nå. Men også for menneskene som vil komme etter oss. Dyrene og naturen som vil komme etter oss.
Skal planeten vår bli bærekraftig, må vi tenke bærekraftig. Verdifull, viktig og urørt natur vil gå tapt, på grunn av store anleggsområder som må plasseres rundt disse vindturbinene. Uansett hvor mye man vrir og vender på dette, så vil det aldri være bærekraftig.

Foto: Augustus Moltubakk

Foto: Line Victoria Sverdrup


Foto: Augustus Moltubakk

Vi mennesker har den gleden av en evne til å kunne stå opp for oss selv om vi opplever urett. Vi står og synger på sanger som fremmer Norges verdier. Sanger som vi synger med rak rygg, en liten klump i halsen, men med en stolthet som enhver borger kan kjenner på. Sangene inneholder noe av det vi verdsetter mest med Norge. Og ett tema som går igjen, er norsk natur.
Skal disse sangene kunne synges av våre neste generasjoner, må rasering av norsk natur stoppes.

Hvorhen du går i li og fjell,
en vinterdag, en sommerkveld med fjord og fossevell,
fra eng og mo med furutrær
fra havets bryn med fiskevær
og til de hvite skjær,
møter du landet i trefarvet drakt,
svøpt i et gjenskinn av flaggets farveprakt.
Se, en hvitstammet bjerk oppi heien,
rammer stripen med blåklokker inn
mot den rødmalte stuen ved veien,
det er flagget som vaier i vind.
Ja, så hvit som det hvite er sneen,
og det røde har kveldssolen fått,
og det blå ga sin farve til breen,
det er Norge i rødt, hvitt og blått.

Jeg ønsker at fargene i det norske flagget fortsatt skal kunne representere hvit snø, røde kveldssoler og blå breer, også for våre neste generasjoner. Men disse vil forsvinne og miste sin sjarm om all utbyggingen som planlegges blir til virkelighet.

Naturen har vi NÅ. Og vi er alle forpliktet til å ta vare på den, til glede og til nytte for kommende generasjoner. Og uansett hvor klisjé det høres ut, så har vi ingen Plan(et) B. Og det bør tas på det høyeste alvor, for oss, for politikere og for verden.
Jeg frykter framtiden.

Gå inn på Trondheims Turistforening sine nettsider og undertegn oppropet deres HER om du ønsker en ordentlig bærekraftig framtid, at vi skal kunne bevare den vakre naturen vi er så inderlige stolte av, og at du er i mot rasering av natur til fordel for vindkraftutbygging og penger. Innen 1. april 2019 skal NVE levere Olje- og energidepartementet sin rapport med en vurdering av de mest egnede områdene for utbyggingen av vindkraft. VI HAR DÅRLIG TID. 


Foto: Prem Foss Sharma, Sylan

/Line Victoria Sverdrup

Kilder:
https://www.tt.no/artikler/nyheter/15704-nei-til-rasering-av-trndersk-natur/
https://temakart.nve.no/link/?link=vindkraftverk&fbclid=IwAR1DrTPtMRFZVR7EqswLnrP7hj7A0jUc9ptvc0bzy87jYH8QDO99e1dgu2Q
https://www.harvestmagazine.no/pan/det-skitne-spillet-om-fjellet?fbclid=IwAR2geMQQCkzTN7bdyKSYFNBF6jSyWFv86tJU0oqOWaNTXPYRriNThFrI-m8

 

MIN TURBEKLEDNING

Reklame | Devold of Norway

/Dette innlegget inneholder sponsede produkter og annonser

Hei på dere,
Jeg har flere ganger fått forespørsler om jeg kan dele litt av den turbekledningen jeg bruker og hvordan jeg bruker det. Jeg har vært litt treig, beklager det. Noen av produktene jeg vil anbefale er sponset, mens mesteparten er betalt fra egen lomme. Mine anbefalinger kommer fra hjertet. Jeg ville aldri gått god for et produkt uten at jeg selv har testet det nok til at jeg ønsker å anbefale det videre til dere.

_________________________________________________________

JAKKER

Fjallreven Kamas II Down Jacket


Denne jakken har jeg fått av samboeren min.  Den produseres dessverre ikke lengre, men jeg vet at du kan få kjøpt tilsvarende fra Fjallraven i dag. Dette er en god og varm dunjakke. Yttermateriale er slitesterkt og tåler det meste. Skuldrene og albuene er forsterket med syntetisk vattering for å motstå fuktighet og trykk. Den er god og varm uansett om du har en tynn ullgenser eller en tjukk ullgenser under. Denne jakken er perfekt når du kommer frem til camp og ikke får skiftet med en gang. Sleng på deg denne over vindjakken, og du holder garantert varmen. Egner seg ikke til bruk ved høyt aktivitetsnivå. Jeg har denne i størrelse M. Da får jeg plass til en del tjukke gensere under om jeg ønsker. Den er litt stor når jeg kun har en tynn ullgenser under, men liten nok til at det ikke er noe problem. Jakken er litt stor i størrelsen.

Har funnet en tilsvarende i størrelse Small på Letgo HER
Fjallraven sin “tilsvarende” modell HER

_________________________________________________________

Norrøna Trollveggen GoreTex Pro Jacket
       
Dette er uten tvil min favorittjakke. Denne kan brukes til absolutt alt, og jeg har hatt den i over 4 år og holder seg like godt. Den har vært utrolig mye brukt, og er ett must-have på alle turene jeg drar på. Jakken er lett, puster godt, tåler enormt med slitasje og er vind -og vanntett. Dette er en relativt dyr jakke, men om du vet du skal bruke den mye er den virkelig verdt det. Jeg kommer til å ha denne jakken livet ut, det er jeg helt sikker på. Jeg har min i størrelse L, da får jeg en tjukk genser under uten at det blir trangt. Lufting under armene er også gull på denne jakken. Jakken er normal i størrelsen.

Jeg finner ikke min jakke hos Norrøna, da det på damesiden kun finnes en versjon som heter “Light”, som er litt lettere enn den jeg har.
Den jakken jeg har blir tydeligvis kun laget til herre nå, så linken til den jeg har finner du HER

_________________________________________________________

Devold of Norway Trollkyrkja
(Sponset)

Dette er et ytterplagg fra Devold of Norway i 100% merinoull. Jakken er både vind -og vannavstøtende. Denne jakken bruker jeg på turer hvor det ikke er meldt like mye regn. Den er svært lett og har mange romslige lommer, muligheter for lufting og har en god passform. Du kan dra jakken godt over haken, noe jeg syns er viktig på luftige turer. Jeg har min i størrelse L, hvor jeg får god plass til en tjukk genser under uten at det blir trangt. Jeg vil si den er normal i størrelsen.

Jakken finner du HER

_________________________________________________________

Norrøna Svalbard Cotton Anorak

Denne anorakken er jeg veldig fornøyd med. Den er vindtett, har utrolig mange funksjonelle lommer samt flere luftemuligheter. Den veier omtrent ingenting og passer perfekt til turer i tørt vær på fjellet. Denne er laget av økologisk bomull som puster svært godt og som er utrolig slitesterkt. Dette er alfa omega for meg som driver med hunder. Det er en borrelås på hetten, som gir muligheter til å feste på pelskant. Det har jeg gjort, da dette kommer godt med i skikkelig snøvær. Da tar pelsen den snøen som ellers hadde havnet inne i hetten. Pelsen har jeg kjøpt HER.
Jeg har min i strl L. Den er relativt stor i størrelsen, men jeg liker at anorakken skal ha god plass. Da kan du som meg, ha en tynn dunjakke under når du tar pauser, uten å bli kald.

Link til jakken HER

______________________________________________________

BUKSER

 

Trollveggen GoreTex Pro Bibs

Denne buksen tilhører Norrøna Trollveggen jakken jeg skrev om lenger opp. Dette er Norrønas mest slitesterke, værbeskyttende og vanntette bukse. Den finnes kun til herre, men den er STOR favoritt hos meg. Denne buksen kan virkelig brukes til alt, og den er enormt slitesterk. Buksen går helt opp til brystet, har seler som holder den på plass, og flere luftemuligheter. Du kan åpne hele “setet”, slik at du kan gå på toalettet uten å måtte ta av deg alt. Den er vind og vanntett. Buksen har store lommer på bena og en mindre en på brystet hvor jeg ofte har telefonen min eller linser som helst ikke skal fryse til is. Dette er den eneste buksen jeg bruker på vinteren. Den er romslig, så jeg får plass til tjukke ullbukser under. Da kan jeg sitte på knærne i snøen i lang tid uten å bli våt. I tillegg har den innebygde gamasjer som du kan ta av og på som du vil. Det er muligheter for ventilasjon langs hele benet. 
Jeg har min i strl M. Disse blir kun laget til menn. Om du vil ha kvinneversjrnen så er den uten seler og laget i et litt lettere materiale.

Link til “light woman” versjonen HER

Link til herreversjonen som jeg har HER

_________________________________________________________

Fjällräven KEB Curved

KEB-buksen er en relativt godt kjent turbukse. Jeg har min i den kolleksjonen som heter Curved. Rumpen min er litt for stor til Regular, haha. Den er laget i elastisk stoff og slitesterkt G-1000 Eco. Den har ventilasjonsglidelåser, romslige lommer og stroppejustering nederst på bena. Jeg er utrolig glad i denne buksen, og har den i både rød og grønn. Denne bruker jeg på turer i alle sesonger bortsett fra vinteren.

Link til buksen HER 

_________________________________________________________

Fjällräven Lappland Hybrid

Dette er en av Fjällrävens jaktbukser. Dette er en lett, slitesterk bukse til aktive jaktformer, laget i elastisk stoff og G-1000 Silent Eco. Optimalisert passform, flere ventilasjonsåpninger og praktiske lommer, inkludert en knivlomme.
Buksen er også relativt vannavstøtende, noe som er viktig på en jaktbukse. Denne har jeg brukt både under jakt og til friluftsliv, fordi stoffet er veldig komfortabelt og buksen er behagelig å gå langt i.

Link til jaktbuksen HER

_________________________________________________________

Chevalier Alabama Vent Pro Pants

Disse buksene fra Chevalier har jeg fått utrolig mange spørsmål om. Dette er noen lette jaktbukser. De har stretch, lydløst stoff og flere muligheter for lufting. Det er laget forsterket slitesterkt stoff på knær og innside legg. Disse buksene er jeg veldig glad i, og kan også finne på å bruke disse til fritidsaktiviteter utenom jakt og friluftsliv. Jeg vil si at de er litt små i størrelsen. Jeg bruker kun disse når det ikke er altfor kaldt, da jeg ikke hadde fått plass til noen stilongs under disse. 

Link til buksene og oversikt over forhandlere HER

_________________________________________________________
Det var alt jeg hadde for denne gang. Jeg har fler bekledninger, så om du har sett noe jeg bruker som ikke er med her, så vil det komme en del 2, med mellombekledning og luer. Har du spørsmål om bekledningen er det selvfølgelig bare å stille dette i kommentarfeltet, så skal jeg svare så godt jeg kan.

God søndag 🙂

/Line Victoria Sverdrup

SAMFUNNET MOT NATUREN

Hei på dere,
Jeg har litt lyst til å ta opp noe som har plaget meg, egentlig ganske lenge, men kanskje litt ekstra nå i det siste. Dette innlegget handler om spesielt oss jenters fokus, interesser, hvordan vi lar oss påvirke og av hva.

Som jeg har skrevet i ett tidligere innlegg som du kan lese HER, så har jeg tidligere følt meg litt som en kasteball mellom det å være en bærumsjente som dro på fester og gikk i fine klær, og det å være turjente med bein i nesa og tung ryggsekk. Jeg følte også lenge at det ikke går an å være begge deler, og fant derfor aldri helt min plass.
Når vi er på dette usikre stadiet i livet, hvor vi kastes litt mellom venner, familie, verdier og samfunnets forventninger, er vi på vårt mest sårbare. Og når vi er på vårt mest sårbare, er det lett å bli påvirket av de vi ser på som suksessfulle.
Dette er jo ikke noe nytt. Men utviklingen ser jeg på som bekymringsverdig.

Jeg har lest andres blogger siden tenårene. Jeg syns at det har vært gøy å følge med på hva andres hverdag, deres fine bilder av mat og “outfits” og innkjøpene deres fra Spania. Mitt store forbilde var så kalte ”Voe” som hun kalte seg på den tiden. Tar jeg en liten titt på toppen av blogg.no den dag i dag, så får jeg rett og slett frysninger. Ikke fordi jeg har noe imot noen av disse bloggerne. Men FOKUSET på disse bloggene, er skremmende. Alle i toppen handler omtrent om det samme. Klær, sminke, caféturer, samarbeid med klokkekolleksjoner osv. Men noe av det største fokuset handler om utseendet. Det handler om fillers, betakaroten, plastisk kirurgi, extensions, bleking av tenner, fjerning av strekkmerker, operasjoner av underlivet og ellers alt annet som har med utseendet å gjøre.
Mengden av slike innlegg varier litt fra blogg til blogg, men alle har to-tre innlegg i måneden som handler om slikt. Og disse bloggerne er på toppen av blogg-Norge. Grunnen til at de er på toppen er fordi de har høyest lesertall. Det betyr at mesteparten av unge jenter og gutter som leser blogger den dag i dag, leser disse bloggene. Og det får meg til å undre meg over hva som interesserer unge mennesker den dag i dag.
Jeg forventer ikke at alle er interessert i friluftsliv, overhode ikke, men at det ikke er en eneste blogg på toppen som handler om natur, friluftsliv, jakt og fiske skremmer meg litt. Det har nok litt å gjøre med at det ikke er så mange som blogger om dette, nettopp fordi vi er ute og gjør andre ting. Men i mine øyne er det ikke en eneste blogg på toppen som handler om noe som er hakket sunnere å lese om for unge mennesker i dag, enn utseendet og operasjoner. Vi distanserer oss mer og mer fra urmennesket, naturen og utnyttelse av naturens goder og tilnærmer oss mer og mer et totalt uoppnåelig perfeksjonert bilde av mennesket.

Jeg har så lenge jeg kan huske, hatt mine komplekser. Det har vi kanskje alle hatt eller fortsatt har? Noe ved utseendet vårt som plager oss litt i hverdagen. Noen av mine komplekser har jeg godtatt at er slik og jeg tenker ikke noe mer over dem i dag. Andre komplekser plager meg fortsatt den dag i dag, men jeg er så opptatt av å gjøre ting som gjør meg glad, at tankene på disse kompleksene forsvinner. Men. Sitter jeg dermed hjemme i sofaen flere dager på rad, leser blogger og ser på TV, kommer bevisstheten over disse kompleksene fort tilbake. Da kan jeg ta meg selv i å sitte og hate på den delen av meg selv som jeg misliker, sjekke meg i speilet hver gang jeg er på toalettet og bli sint over hvordan jeg ser ut.
Jeg skal innrømme at jeg på ett tidspunkt i livet, valgte å gjøre noe med utseendet mitt, nettopp fordi kunnskap, reklame og informasjon om slike operasjoner var så lett tilgjengelig hos alle disse bloggerne. Jeg så opp til flere av dem og når de i mine øyne på den tiden ble “finere” og det kostet dem bare 3500 kr, så ville jeg gjøre det samme. Jeg har aldri angret så mye i hele mitt liv, og jeg takker alle makter for at dette ikke var en operasjon som gjorde en permanent endring, og ser derfor ut som jeg alltid har gjort den dag i dag, og det er jeg veldig glad for. Omtrent ett år etterpå tok jeg meg selv i se hvor påvirket jeg hadde blitt og jeg kjente meg ikke igjen. Det skremte meg hvordan jeg var villig til å endre på noe, kun fordi det var lett tilgjengelig og jeg ble bevisst på et kompleks jeg ikke engang visste at jeg hadde, før jeg leste en blogg om det.

Dette får meg til å tenke på de unge jentene og guttene der ute, som er midt i en fase i livet hvor de er usikre på hvem de er, hva de står for og hvilke interesser de har. Mange av dem sitter mye på pc-en og telefoner, leser blogger opp og ned og følger disse bloggerne på sosiale medier. De blir stadig vekk matet med rabattkoder og før-og-etter bilder fra silikonoperasjoner, rumpeforstørrelser og tannbleking. Det er skremmende hvor enkelt disse blir påvirket. Jeg har lest igjennom kommentarfeltet til en blogger som nylig delte et blogginnlegg om at hun hadde tatovert inn hårstrå på områder for å få vekk det skremmende høye hårfestet sitt. Hun delte også et bilde av dette høye hårfestet slik at vi alle skulle se hvor unormalt høyt hårfestet hennes var. Kommentarene fosset inn. Jenter i ung alder som skrev at de også hadde høyt hårfeste, men at de ikke tenkte noe særlig mye over dette i hverdagen. Før de leste hennes innlegg. Flere lurte på hvor de kunne få gjort lignende operasjon, da de hadde vært plaget av høyt hårfeste selv, men ikke visste at det kunne gjøres noe med. Bloggere på toppen av blogg Norge har makten til å faktisk sette komplekser i hjernen på unge jenter og gutter, som kanskje aldri har hatt problemer med utseendet sitt tidligere. Flere av disse skriver helt åpenlyst om at de ikke er fornøyde med en del av seg selv, og da er det rett på operasjonsbordet og tilbake kommer de ofte med en rabattkode eller en anbefaling til stedet de har operert vekk “feilen sin” på.
Hva er det som skjer? Er det riktig at det nå er nærmest normalt å være misfornøyd med så store deler av oss selv, at vi legger oss under kniven for å få endret på det?
Jeg har full respekt for dem som ønsker å endre på ett eller annet, det er ikke min sak. Men at det er fullt lov at slike store influencere (påvirkere) skal få kunne dele dette med et såpass lett påvirkelig, ungt publikum? Vi skaper jo et samfunnsproblem om jaget etter det perfekte. Og som om dette jaget ikke er stort nok fra før, så skal det reklameres og deles ut rabattkoder i hytt og gevær. Hvem er det sunt for at operasjoner og endringer skal deles slik ut til allmennheten på denne måten?

Naturen og friluftsliv er ikke for alle. Men jeg skulle ønske at det var ett større fokus på det sunne ved kroppen vår. Jeg skulle ønske at gleden over at vi er sunne, friske, sterke, er viktigere enn at vi har forskjellige pupper, ikke hvite nok tenner, ikke langt nok hår, ikke solbrune nok, for høyt hårfeste eller for liten rumpe. Jeg skulle ønske vi kunne tatt med oss disse sårbare unge jentene og guttene ut på tur. La dem kjenne musklene jobbe, frisk luft fylle seg i lungene, kroppen som evner å bære oss opp på  de høyeste fjelltopper, mestringen av det å tenne sitt eget bål, fiske sin egen fisk.

Kanskje hadde mestringsfølelsen og gleden av å kjenne på at vi virkelig lever, gjort fokuset på “feil” ved utseendet litt mindre. Kanskje hadde disse kompleksene fått litt mindre fokus, om unge fikk kjenne på at kroppen fungerer slik den skal og at vi alle er gode nok som vi er. At vi er heldige som har fått utdelt en sunn kropp som kan utgjøre så mye annet enn det å se mest mulig perfekt ut.
Jeg forventer ikke at det skal være noen friluftsblogger på toppen av blogg-Norge, da hadde det skjedd allerede. Interessen hos unge ligger åpenbart ikke der, trist nok, men heller hos bloggere som fremmer utseendet og operasjoner.

Jeg syns det er en trist og farlig utvikling, for jeg mener og tror at unge mennesker i dag har veldig godt av å få inspirasjon fra forbilder som får frem det beste i dem, og som fokuserer på helt andre ting enn operasjoner og jaget etter det perfekte utseendet.
La oss lære de yngre generasjoner å sette pris på mennesket som det er.

Det er viktig at det kommer noe annet på banen for disse unge jentene og guttene enn silikonpupper, bleking av tenner og et usunt farlig fokus på utseendet. Enda viktigere er det at vi får unge til å se og oppleve gleden av at vi kan bruke kroppen til såå mye mer givende enn å operere den.

Line Victoria Sverdrup