TROLLBUNDET AV TROLLHEIMEN DEL 2

Denne artiklen ble først publisert i Villmarksliv 3-2020 og er gjengitt her. 

MAGISK
Den tredje dagen våkner vi til sol. Reinen har forflyttet seg videre, og godt er det, for nå skal vi ned i dalen med to jaktglade hunder. Vi må krysse bekken, som har utviklet seg til en liten elv. Det er frodig rundt elva, ikke rart reinen trives her. Å krysse en liten elv med svære fjell på hver side av dalen er en opplevelse i seg selv, og vi tar oss stadig i å stopp opp og nyte naturen rundt oss.

Høsten er kommet for å bli, lyngen er knall rød og snøen har lagt seg i fjelltoppene. Trollheimen er like magisk som vi håpet på.
Vi går videre ned mot et vann som heter Sprikeltjønnin. Vi ønsker å teste fisket der, men i dette vannet er vi ikke like heldige. Vi må passe på å ta hyppige pauser og ikke gå altfor lange distanser av gangen, da den yngste grønlandshunden vår bare er fem måneder gammel.
Vi ser oss ut et fint lite vann oppe i høyden. Botnvatnet, 1099 moh. Dette vannet ligger vest for Hyttdalen, og i riktig retning i forhold til veien hjem.
Her slår vi leir for natten. Utsikten til Snota følger oss omtrent på hele turen, og minner oss om hvor små  vi er i dette mektige fjellområdet.


Litt fjellørret i panna er upåklagelig.

 

EN FIN DAG I VENTE
Kalenderen viser 10. september og sola vekker oss gjennom teltduken, et deilig tegn på at vi har en fin dag i vente.

Vi setter oss i lyngen og skuer utover landskapet, mens vi nyter dagens første kaffekopp, da Sarek spisser ørene.
Smellet fra en hagle i nærheten skaper et ekko som runger gjennom dalen.
Vi vet ikke om det faller noen ryper denne dagen, men tatt i betraktning alle rypene vi har støkket underveis, bør jegeren og hunden hans ha gode forutsetninger for noen spennende jaktdager.

Sola steker godt til en høstdag å være, og det er ingen andre steder det er finere å være nå enn på fjellet.
Vi går ned forbi Halsbekktjønna og kommer omsider ned i bjørkeskogen, som er farget i høstens prakt. Gule og grønne bjørkeblader, samt rødoransje myrdrag skaper virkelig flotte scener denne høstdagen – vår siste dag på tur.


Sarek tar det helt med ro utenfor teltet mens vi venter på morgenkaffen. 

Nyter utsikten fra camp!! Her ved Botnvatnet. 

 

ALT MAN KAN ØNSKE SEG

Området vi besøkte i Trollheimen, inneholder alt en naturelsker kan ønske seg: høye, mektige fjell, og brede, bjørkekledde daler. Lange, frodige gressletter omringer store og små vann med gode fiskemuligheter. Du kan velge om du vil gå nede i dalen hvor det er frodig, eller bevege deg opp noen høydemeter og vandre videre i den alpine fjellsonen.
Det er ikke siste gang vi legger turen hit. Neste gang vil vi sette av minst en uke for å utforske dette fantastiske fjellområdet enda mer. Av turene vi har vært på rundt om i Norge hittil, er Trollheimen uten tvil topp tre!


Helt nydelige farger i fjellet på vei hjem mot bilen. Jeg skal uten tvil tilbake hit! 

/ Line Victoria Sverdrup